DRESDEN 

  10, 11,12 en 13 April 2014.

 

10 April 6 uur in de morgen, de 2 bussen van Ghielen staan al klaar,

om ons naar Dresden te brengen.

De reis verloopt soepeltjes na 6 uurtjes rijden met een kleine pauze stoppen we in ERFURT waar we bijna 2 uur de tijd krijgen om hier even lekker de benen te strekken en een hapje te eten.

 

 

 

      

 Daarna vervolgen we de weg weer verder naar onze eindbestemming DRESDEN

 Om half 6 komen we bij ons hotel aan, waarna iedereen de avond vrij is om te doen wat hij wil.

 

 

 

·        

We lopen naar het centrum van de oude stad waar we meteen een gebouw zien wat lijkt op n moskee, maar wat vroeger de sigarenfabriek YENIDZE  was, nu kan men er lekker eten. als we verder wandelen komen we bij de ZWINGER uit ook n ontzettend mooi gebouw wat we zeker de volgende dag beter gaan bekijken. Nadat we gegeten hebben gaan we terug naar het hotel wat fijn op wandelafstand van het centrum ligt.                                                      

 

 

 Dag 2 .   

 

 Na een heerlijk ontbijt staat de bus weer voor ons klaar om een stadstour te maken onder begeleiding van een gids. zo kregen we de eerste indrukken en weetjes van de stad DRESDEN. De gids neemt ons nog even mee naar de FRAUEN KIRCHE en verteld ons in het kort over de weder opbouw van deze kerk.Daarna kon ieder zijn eigen weg gaan. wij zijn eerst in de toren van de FRAUEN KIRCHE gegaan, wat een uitzicht heeft men dan over de stad DRESDEN maar ook kan men vanuit de koepel binnen in de kerk bekijken. Na een lekker kop soep gaan we de FRAUEN KIRCHE van binnen bekijken.

 

 

 

 

 We gaan weer verder om de mooie stad DRESDEN te bezichtigen, De Zwinger is ons volgende plek waar wat we gaan bezichtigen.

 

 

 

 

 

                                                               

En zoals de "maedjes van Sjwame "belooft ook hun gooise foto op de site. Na heerlijk te hebben gegeten in het restaurant boven in de koepel van de

YENIDZE is het weer tijd om ons hotel op te zoeken en gaan te slapen

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               DAG 3.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

   Van hieruit gaan we via een toeristische route weer terug naar DRESDEN waar we de middag weer naar eigen believen kunnen invullen. wij gaan te voet naar de NIEUWE STAD waar we op zoek gaan naar de JOODSE BEGRAAFPLAATS en de KUNSTPASSAGE.    

 

     

 

 

We wandelen rustig terug naar de "OUDE STAD "waar we een hapje gaan eten voordat we terug gaan naar het hotel. Wij hebben genoten van deze mooie stad en ik hoop dat alle collega's die mee zijn geweest dit ook gedaan hebben. Met dank aan degene die het georganiseerd hebben, MARJO, GERTIE en JAN, en zeker ook aan onze chauffeurs THEO en WIL. Zondag morgen vertrokken we om 10 uur weer huiswaarts, waar we om 19.30 uur weer in Roermond aankomen. Al met al een super mooi weekend, we hadden alles mee, een goede reis ,goede weer en zeer zeker een mooie stad.

Maar ook zeer zeker een word van dank aan Ghielen reizen maar ook zeker aan de chauffeurs Theo en Wil